Wednesday, 22 February 2012

Adakah anda??


Fulamak... Kelas kau JAH...

 Apa kena dengan gambar nie? huhuhu...Dunia teknologi...bukan salah teknologi...
Manusia...manusia...memang manusia adalah kejadian yang sempurna dan merupakan kejadian yang terbaik yang telah dijadikan oleh Maha Pencipta yang Bijaksana.

memang tak boleh dinafikan lagi, kejadian manusia telah dilengkapkan dengan kewujudan pelbagai perasaan. banyak la kalau tulis kat sini. salah satunya, impian ata kehendak manusia yang kadang-kadang terbatas dan kadang-kadang pulak di luar batas...macam mana pulak yang di luar batas nie?? huhu..yelaaa, yang luar batas nie lebih kurang keinginan yang melampau-lampau...tak boleh nak kawan....tengok jiran beli tv baru, nak tv baru....tengok jiran beli peti sejuk 4 pintu, nak beli yang 4 pintu jugak...huhuhu..kadang-kadang sampaikan nak yang 5 pintu terus...maklum la, supaya tak dapat di "challenge"...(ntah betul ntah tidak perkataan aku nie...)

Sebenarnya, boleh je nak beli yang lebih-lebih...orang tak kisah pon...janji, tak mendatangkan masalah kepada diri dan orang lain...Orang lain tu sape? alaaa...macam orang yang terdekat laa...cam suami ke, isteri ke, anak-anak ke...atau jiran tu sendiri...maklumla...jealous..huhuhu....

Tapi...ingat....nak beli barang-barang mahal tu, kena la jugak tengok kemampuan...kalau tak mampu, beli yang mampu...tak payah ikut trend atau ikut orang la...beli atau pakai yang berkepentingan je...yang mampu memberi faedah, yang memang keperluan....huhuhu....tak mendatangkan kemudharatan...chewahh!!...

yang penting skali, kerja kena rajin...kalau selalu nak ponteng, nampak gayanya....ermmm...tak dapet la den nak nolong eh...teknologi, teknologi jugak,,, pandai-pandai la yer....No comments:

Post a Comment