Wednesday, 29 February 2012

Helmet Unik dan Menarik

HELMET UNIK LAGI MENARIK.

Pernah tengok koleksi Helmet yang pelik, unik, ngeri atau apa-apa je la...Nak tengok semua itu? Semuanya di bawah.

Fuyyooo...Hensem la topi nie...Pakai SPEC lagi.


Nie dia Kepala Spider-man...KILAU lagi mata dia.



Tuesday, 28 February 2012

Kenali 16 nama Ketua Syaitan.


Pernahkan anda mendengar nama-nama Syaitan? Mungkin ada yang pernah dan ada juga yang tak pernah.
Jadi, di sini saya nak kongsilah serba sedikit maklumat yang telah diperolehi kepada anda. Yang mana nak tau, bolehlah terus membaca artikel ini. 

Gambar di atas sebagai hiasan sahaja.
kenali 16 nama ketua syaitan yang sentiasa menghasut kita..

1. Zalitun, tugasnya menyuruh manusia gemar boros berbelanja,tanpa had dan fikiran hanya ingat pada makan dan makanan.

2. Watin, tugasnya mendekati orang yang sedang ditimpa musibah agar bersangka buruk kepada ALLAH Taala.

3. A’awar, tugasnya menggoda raja dan orang besar agar zalim, rasa takbur dengan jawatan, membiarkan rakyat tanpa dibela dan tidak suka mendengar nasihat ulama. Menghias perempuan agar lelaki segera tergoda dan menggoda wanita agar mendekati lelaki yang dilihat menarik.

4. Haffaf, tugasnya mengajak manusia berbuat maksiat, suka minum khamar dan berfoya-foya.

5. Murrah, tugasnya mendekati ahli muzik agar selalu lalai dan leka, dan melekakan pula para pengikut mereka. Juga mengganggu ahli-ahli ibadat semasa sedang berwuduk agar membazir, yakni menggunakan banyak air untuk berwuduk.
 

Kereta Mendiang Steve Jobs Tiada No Pendaftaran.


Kereta Milik Pengasas Syarikat Apple, Mendiang Steve Jobs.


Klik sini



SELAMA bertahun-tahun, ramai pihak mempersoalkan adakah pengasas syarikat gergasi komputer Apple, Steve Jobs mendapat kelebihan tertentu dari pihak berkuasa California? Atau beliau sengaja mencabar pihak berkuasa menahannya?

Ini kerana kereta Mercedes SL55 AMG berwarna silver milik mendiang Steve Jobs dilihat tidak memiliki nombor pendaftaran selama bertahun-tahun.

Bagaimanapun, persoalan tersebut telah terjawab. Satu temubual bersama bekas eksekutif keselamatan Apple mendedahkan bahawa satu "loophole" di bawah undang-undang California membenarkan pemilik kenderaan baru untuk tidak memasang no pendaftaran kenderaan selama 6 bulan. 

Jesteru, Steve Jobs menggunakan kelebihan itu untuk menukar keretanya setiap kali sebelum tamat tempoh masa 6 bulan kepada kereta yang serupa. Steve Jobs gemar menukar keretanya kepada kereta baru dengan warna dan spesifikasi yang sama.

Maka tidak menjadi kesalahan baginya untuk memakai kereta yang tidak memiliki no pendaftaran selama bertahun-tahun. Tidak hairanlah seorang "bilionaire" sepertinya mampu berbuat demikian.

Sumber: Klik Sini


Monday, 27 February 2012

Sunday, 26 February 2012

Wong Fei Hung adalah seorang Muslim



Selama ini kita hanya mengenal Wong Fei Hung sebagai jagoan Kung fu dalam film Once Upon A Time in China. Dalam film itu, karakter Wong Fei Hung diperankan oleh aktor terkenal Hong Kong, Jet Li. Namun siapakah sebenarnya Wong Fei Hung?



Wong Fei Hung (Faisal Hussein Wong) Adalah Muslim (Ulama)

Wong Fei Hung adalah seorang Ulama, Ahli Pengobatan, dan Ahli Beladiri legendaris yang namanya ditetapkan sebagai Pahlawan Nasional China oleh pemerintah China. Namun Pemerintah China sering berupaya mengaburkan jatidiri Wong Fei Hung sebagai seorang muslim demi menjaga supremasi kekuasaan Komunis di China.


Wong Fei-Hung dilahirkan pada tahun 1847 di Kwantung (Guandong) dari keluarga muslim yang taat. Nama Fei pada Wong Fei Hung merupakan dialek Canton untuk menyebut nama Arab, Fais. Sementara Nama Hung juga merupakan dialek Kanton untuk menyebut nama Arab, Hussein. Jadi, bila di-bahasa-arab-kan, namanya ialah Faisal Hussein Wong.


Ayahnya, Wong Kay-Ying adalah seorang Ulama, dan tabib ahli ilmu pengobatan tradisional, serta ahli beladiri tradisional Tiongkok (wushu/kungfu). Ayahnya memiliki sebuah klinik pengobatan bernama Po Chi Lam di Canton (ibukota Guandong). Wong Kay-Ying merupakan seorang ulama yang menguasai ilmu wushu tingkat tinggi. Ketinggian ilmu beladiri Wong Kay-Ying membuatnya dikenal sebagai salah satu dari Sepuluh Macan Kwantung. Posisi Macan Kwantung ini di kemudian hari diwariskannya kepada Wong Fei Hung.


Saturday, 25 February 2012

Video Lagu Doraemon (Original)

Pernahkan ANDA melihat penyanyi sebenar lagu tema anime Jepun "Doraemon"?
Kalau belum, anda boleh lihat sendiri lagu Doraemon yang telah dinyanyikan oleh penyanyi sebenar lagu tersebut melalui klip video di bawah.



Video.
video


...sudahkan anda tonton video di atas...?

Macam mana? Apa pendapat anda.
-Menakjubkan-

*Admin pon baru je dapat menonton video nie. Tiba-tiba je terjumpa dan rasa macam menarik. So, sebab tu Admin share kepada anda semua. -Selamat Menonton.-

Friday, 24 February 2012

Apabila komponen kereta dipisahkan



Tak tahu berapa banyak komponen kereta yang ada dalam sebuah kereta. Dari skru hinggalah komponen yang terbesar iaitu rangka kereta.Yang aku tahu, mungkin cuma cermin tingkap, side mirror, stereng, pintu, meter, tayar, seat, seat belt, air bateri, dan sebagainya.

Memang kalau nak dikira, tak terkira..memang banyak. Boleh bikin kepala pening tau. Apa-apa pon,

Jom kita tengok bila kereta dipisahkan dia punya komponen kereta dibawah ini.